Muziek, Mysteries & Memphis(USA)

Mijn programma : Muziek, Mysteries & Memphis(USA)

Waarom werden er 1200 songs over Memphis geschreven?
Wat maakte de “Sun studio” in Memphis zo bijzonder zodat Johnny Cash, Elvis en Carl Perkins daar hun eerste nr. 1 hits opnamen en waarom wilde iedereen deze platen hebben?               Wat zochten al die beroemde artiesten zoals Chuck Berry, the Beatles, Bob Dylan, James Taylor, Paul Simon en Ed Sheeran in Memphis en wat deden ze ermee? Draaide het om Guitars, girls and Cadillac, of was er meer?
Op reis naar Memphis zal Hans het mysterie proberen te ontrafelen. Ook heeft hij de “Sun studio” geboekt om daar een aantal songs op te nemen. Songs die hij als kleine jongen voor het eerst op de radio hoorde. Wat zal er door hem heen gaan als hij straks met zijn gitaar de Sun studio binnenstapt?
Laat je meevoeren terug naar de tijd dat de muziek nog draaide om passie en avontuur.
Een programma vol prachtige song van de beste singer-songwriters uit de USA.


Special Guest is John van der Schaaf op Memphis drums en zang en Mr.X op Bass

Zou je Hans voor een optreden willen boeken?     

Belevenissen onderweg:

Maarten:  Zaterdag ging ik bijtijds op weg naar de kunstparade in Heiloo, het dorp waar ik woon. Nieuwsgierig naar wat komen gaat, want na al die jaren weet ik dat mooie ontmoetingen altijd onverwachts komen. Spullen neerzetten, soundchecken, een praatje met de mensen die de dag mogelijk maken. Dan zie ik opeens de ouders binnenkomen van Maarten, een oud leerling van me. Een paar jaar geleden was ik bij zijn uitvaart nadat hij was overleden als gevolg van een ongeluk in huis. Honderden mensen waren er. Gelegenheid voor een gesprek was er niet. Vandaag wel. Zij kwamen naar me toe en vertelden hoe veel plezier Maarten aan de gitaarlessen van mij had gehad. Maarten was me er een. Toffe vent !!! Zo een die je niet meer vergeet.

Ik nodigde ze uit om te gaan zitten, dan speel ik iets recht uit mijn hart voor jullie zei ik. Het werd The rose…. Mooi als je iets kunt delen zonder woorden…… Ik gaf hen een cd mee waar het nummer op stond als afsluiting van een bijzonder moment. Aan het einde van de dag spullen inpakken en de auto halen. De alarm lichten knipperden nog vaag……. F…. vergeten uit te zetten. De firma Rozing heeft me met accu kabels geholpen en ik zag Maarten voor me met zijn typerende glimlach …. lampjes vergeten ???

————————————————————————————————————————————-

Deze tekening kreeg ik van mijn oudste fan. De Hr. Crijns (91 jr)  en groot kunstliefhebber Omdat hij mijn muziek zo mooi vindt.                               

Altijd leuk om met mensen die mijn muziek waarderen op de foto te gaan