Hans Laduc & eigen werk

Hans Laduc zanger / gitarist


Toen hij als 7 jarig jongetje luchtgitaar speelde op een tennisracket, droomde hij ervan om als gitarist in de USA op te treden. In het land van de R&R, de Country en de Cowboys, dat leek hem geweldig.

Na zijn conservatorium opleiding speelde hij met bandjes eigen werk en bijna alles uit de Top 2000. Naast de covers, maakte hij als akoestisch gitarist 5 cd’s en 1 LP, met eigen songs waarmee hij op radio en tv was.

Ontelbare optredens tot aan Nashville toe, brachten hem uiteindelijk terug bij de “Fingerpicking”. Heel uitdagend om op 1 gitaar de bas, akkoorden en de solo te spelen, helemaal als je er ook nog bij zingt.

Het repertoire bestaat uit songs geschreven tijdens de Lockdowns. Songs over de liefde en het leven.

Zo maar een paar titels, Nashville – citytrip dwars door music city. The mystery ; waarom heeft de ene muzikant wereld faam en de anonieme muzikant niet. Closer Driving in a Mustang: Toen ik 1o was viel ik uit een rijdende Ford mustang, sindsdien heb ik iets met deze auto. Mother & child: Het gaat er in de song over dat ik mijn moeder wel eens zou willen vragen hoe het met haar gaat. Rain in Dublin: Song over de (muziek) stad waar mijn zoon woont en waar het vaak regent. The 9 once iPhone: Song met een knipoog naar de kolenmijnen in Kentucky. The richest man of the graveyard: Een man met echt heel veel geld, zodat hij de rijkste man op het kerkhof werd.

Daarnaast mijn instrumentale songs die op Spotify het beste beluistert worden.