Music from Memphis & Nashville (USA)

Laduc & The Memphis 2 – Memphis & Nashville deel 2

Memphis & Nashville deel 1 was een groot succes, reden genoeg voor deel 2.

Memphis staat voor de Rock & Roll en Nashville voor de Country. Wereldsterren scoorden daar hit na hit, maar wat is daar nu zo speciaal en hoe veroverden ze vandaar uit de hele wereld?

Waarom kwamen Johnny Cash, Elvis en Carl Perkins hun eerste nr. 1 hits uit de Sun studio in Memphis? Waarom schreven U2 en Bob Dylan samen songs in deze legendarische studio? Wat maakt Nashville (Music city) zo bijzonder, de stad waar Country grootheden als Merle Haggard, Willie Nelson en Chet Atkins de dienst uit maakten.

Hans Laduc reisde vier keer naar Memphis en Nashville om een antwoord op al deze vragen te vinden. Hij las er ook stapels boeken over en net als Leo Blokhuis (Top 2000) vertelt hij bij de songs passende anekdotes.

Laat je met songs en verhalen meevoeren, terug naar de tijd dat de muziek nog draaide om passie en avontuur. Een programma vol prachtige songs van Hans en de beste singer-songwriters uit de USA.

Hans Laduc – Gitaar / zang
Rob Tromp – Bas / zang
Albert Steneker – Gitaar / zang

Cd `Welcome to Memphis` kunt u bestellen via de knop OFFERTE bovenin of via  laducgitaar@gmail.com

Seizoen 2019-2020 speel ik solo, maar ook met band.

Voor een reis verslag naar Memphis, scroll je even verder naar beneden.

Zou je Hans voor een optreden willen boeken?   

Op reis naar Memphis.

Deze zomer ben ik door de USA gereisd om te zoeken naar de antwoorden op de mysteries van Memphis.

  1. Hier is de legendarische Sun studio waar Elvis Presley, Johnny Cash en Carl Perkins hun eerste nr.1 hits opnamen. Later gingen artiesten als Bob Dylan, U2, Paul Simon, daar ook opnemen. Wat gaat er door je heen als je daar zelf met je gitaar naar binnen stapt en een plaat gaat opnemen.  De plek waar de songs gemaakt werden die hij als kleine jongen voor het eerst op de radio hoorde.

2. Waarom staat er een kruis op de grond van de Sun studio: Als je goed naar de volgende foto kijkt, zie je hem staan.

3. Welke rol speelde Marion Keisker in de Sun studio en waarom was zij zo belangrijk voor het ontstaan van de Rock & Roll?                                                           

4. Klinken die “vintage” microfoons uit de Sun studio nu echt zo bijzonder?  

5, Welke brug is de brug waarover Chuck Berry zingt in zijn song “Memphis Tennessee”?  

6. Waarom zijn Elvis en zijn ouders in de tuin van Graceland begraven, en waarom ligt er naast de 4 grafstenen nog een kleine grafsteen?                                   

7. Waarom is er een dollar tussen de snaren van de gitaar van Johnny Cash gestopt?                                                               

8. Wie schreef “Amazing grace” en wat is het verhaal achter deze bijzondere song?   

9. Bob Dylan trad op tijdens de beroemde “I have a dream” speech van Martin Luther King.    Welke song werd er gespeeld, waarom juist die song? 

10. Welke songs komen er op mijn nieuwe cd en zijn het allemaal covers, of ook eigen songs?

11. Wie is Proud Mary in de gelijknamige song van John Foggerty?

Op 18 december geef ik een bijzonder concert in de witte kerk van Heiloo. Speciaal voor deze gelegenheid speel ik met band. Zie boven.

Kaarten reserveren vanaf 1 oktober via: laducgitaar@gmail.com

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

Belevenissen bij optredens en onderweg:

Maarten:  Zaterdag ging ik bijtijds op weg naar de kunstparade in Heiloo, het dorp waar ik woon. Nieuwsgierig naar wat komen gaat, want na al die jaren weet ik dat mooie ontmoetingen altijd onverwachts komen. Spullen neerzetten, soundchecken, een praatje met de mensen die de dag mogelijk maken. Dan zie ik opeens de ouders binnenkomen van Maarten, een oud leerling van me. Een paar jaar geleden was ik bij zijn uitvaart nadat hij was overleden als gevolg van een ongeluk in huis. Honderden mensen waren er. Gelegenheid voor een gesprek was er niet. Vandaag wel. Zij kwamen naar me toe en vertelden hoe veel plezier Maarten aan de gitaarlessen van mij had gehad. Maarten was me er een. Toffe vent !!! Zo een die je niet meer vergeet.

Ik nodigde ze uit om te gaan zitten, dan speel ik iets recht uit mijn hart voor jullie zei ik. Het werd The rose…. Mooi als je iets kunt delen zonder woorden…… Ik gaf hen een cd mee waar het nummer op stond als afsluiting van een bijzonder moment. Aan het einde van de dag spullen inpakken en de auto halen. De alarm lichten knipperden nog vaag……. F…. vergeten uit te zetten. De firma Rozing heeft me met accu kabels geholpen en ik zag Maarten voor me met zijn typerende glimlach …. lampjes vergeten ???

————————————————————————————————————————————-

Deze tekening kreeg ik van mijn oudste fan. De Hr. Crijns (91 jr)  en groot kunstliefhebber Omdat hij mijn muziek zo mooi vindt.                               

Altijd leuk om met mensen die mijn muziek waarderen op de foto te gaan